Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Bas de Korte

Bas de Korte, fysiotherapeut

Wie ben jij?

Hoi! Ik ben Bas de Korte, geboren in 1967 en werkzaam bij de Fysiotherapie Rijnmond locatie Hoogvliet. Getrouwd, vader van 4 kinderen en 3 bonuskinderen.

Wat is je achtergrond?

Ik ben sinds 1991 fysiotherapeut. Gestart in het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis, van 1991-2005, daarnaast ook eigenaar geweest van het “de korte Sport- en Gezondheidsinstituut” van 1999-2018. Mijn specialisaties zijn COPD/longrevalidatie, Claudicatio/looptraining, loopanalyse/hardloopklachten, echografie en complexe ziektebeelden/revalidatietrajecten. Ik ga graag samen met u op zoek naar een oplossing voor uw lichamelijke problemen en schakel zo nodig collega’s in om samen tot een goed behandelplan te komen. Multidisciplinair werken maakt daar zeker ook onderdeel van uit, samen met uw huisarts of specialist overleggen doe ik graag.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Italiaans ijs, reizen en vakanties, maar zeker ook voor een nieuwe uitdaging op werkgebied.

Wat is je favoriete eten?

Sushi en natuurlijk italiaans- of ambachtelijk ijs

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Ik kom uit een familie waar sport en topsport het enige was wat telde. Mijn vader is jarenlang bondscoach geweest voor Judobond Nederland en hij heeft diverse Olympische kampioenen afgeleverd. Ik hou van sport, maar vind het te eenzijdig om alleen daarmee bezig te zijn. Ik wilde iets sociaals en betekenisvols doen, iets met dienstverlening. Heb getwijfeld tussen horeca en fysiotherapie. Ben zeer blij met de keuze die ik gemaakt heb.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Andere mensen helpen, ze de weg wijzen die ze vervolgens zelf kunnen blijven bewandelen. Mensen de grootst mogelijke zelfbeschikking geven en gunnen.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Een tevreden patiënt, een evaluatie van behandeling waaruit dan blijkt dat het beter gaat, weinig ongelezen mail en veel afgehandelde taken.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Als ik voor een patiënt of collega het verschil heb kunnen maken, te hebben gelachen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Reizen, hardlopen, uit eten, (samen met mijn vrouw )op stap.

Waar ben je het meest trots op?

De totale praktijk, mijn collega’s en maat Najia en uiteraard mijn vrouw en kinderen.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Meer reizen en meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.

bas@fysiotherapierijnmond.nl