Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak
fysiotherapeut gaat echografie maken

Echografie Fysiotherapie

In het kort

Echografie

Echografie is een waardevolle manier voor therapeuten om een correcte diagnose te stellen. Het is gemakkelijke manier en niet pijnlijk voor de patiënt. Op een echografie kan een fysiotherapeut de pezen, spieren, banden, slijmbeurzen en gewrichten van een patiënt onder de huid bekijken. Bij Fysiotherapie Rijnmond kunt u een echo laten maken door een ervaren fysiotherapeut op een van onze locaties.

patiënt ondergaat echo bij fysiotherapeut
01.

Wanneer een echo laten maken?

U kunt een echo laten maken wanneer u of de fysiotherapeut niet volledig zeker is over de gestelde diagnose.

Op een echografie kan een therapeut meer zien dan met het blote oog. Door de beelden van de echo te bekijken kan de therapeut snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt. Op deze manier vergroot u de kans op een juiste diagnose en kan de behandelend fysiotherapeut een beter behandelplan opstellen.

02.

Waarom een echografisch onderzoek?

Wanneer een echo wordt gemaakt ziet de fysiotherapeut een bewegend beeld. Dat kan in sommige gevallen een veel beter beeld geven dan een MRI of een röntgenfoto’s. Verder is het maken van een echo snel, gemakkelijk en pijnvrij. Binnen enkele minuten staat u weer buiten en heeft u in de meeste gevallen gelijk een bevestiging van uw diagnose.

03.

Wat kan een fysiotherapeut zien op een echografisch onderzoek?

Tijdens een echografie kunnen de volgende onderdelen zichtbaar worden voor uw therapeut:

  • Cysten
  • Vochtophopingen
  • Rupturen
  • Ontstekingen
  • Dislocaties
  • Laesies
04.

Hoe werkt een echografisch onderzoek?

De fysiotherapeut heeft in zijn behandelkamer een echoapparaat staan. Aan dit apparaat zit een kop bevestigd de echokop. Met de echokop gaat de fysiotherapeut over het lichaamsdeel heen waar u klachten heeft. Het echoapparaat heeft een scherm, hierop worden in het zwart/wit bijvoorbeeld uw spieren zichtbaar. Het enige wat u voelt tijdens dit proces is (misschien) de koude gel op uw huid, maar het onderzoek doet nooit pijn! Echografie is niet schadelijk voor uw lichaam. Tijdens de echo legt de therapeut uit wat hij/zij ziet en bespreekt samen met u de uitkomst.

05.

Wordt echografie bij de fysiotherapeut vergoed?

Fysiotherapie zit niet in de basisverzekering. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. U kunt dit controleren bij uw eigen zorgverzekeraar.

We helpen u graag!

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten.

Maak een afspraak
fysiotherapeut en patient identificeren elleboog klacht