Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak
aaaaa

Geriatrie Fysiotherapie

In het kort

Geriatrie

Mensen die ouder worden, worden ook minder bewegelijk. Dit kan op de lange termijn voor klachten zorgen aan het lichaam. Een geriatrisch fysiotherapeut begeleid u tijdens het verouderingsproces en is er om klachten te voorkomen. De geriatrisch fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. De therapeut helpt bijvoorbeeld ook mensen met ouderdomsverschijnselen zoals: beroerte, dementie, ziekte van parkinson. Samengevat is een geriatrisch fysiotherapeut er voor ouderen met (complexe) gezondheidsklachten.

aaaaa
01.

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Geriatrische fysiotherapie is er voor ouderen met (complexe) gezondheidsklachten.

De fysiotherapeut geeft ouderen specifieke oefeningen mee (oefentherapie). Deze oefeningen zijn erop gericht om de oudere zo mobiel mogelijk te houden en zo zelfstandig mogelijk. Verder adviseert en begeleid een geriatrisch fysiotherapeut ook gezinsleden en mantelzorgers. De therapeut zal zijn specifieke kennis delen over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

02.

Waarom Geriatrie Fysiotherapie

Het uiteindelijke doel van geriatrische fysiotherapie is om ervoor te zorgen dat mobiliteit bij de patiënt wordt verbeterd en dat er geleerd wordt om te gaan met het (eventuele) verlies van mobiliteit en zelfstandigheid na ziekte.

We helpen u graag!

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten.

Maak een afspraak
fysiotherapeut en patient identificeren elleboog klacht