Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak
aaaaa

Hydrotherapie

In het kort

Hydrotherapie

Hydrotherapie is fysiotherapie in het zwembad. Door in het water oefeningen te doen kunnen zware bewegingen met minder spierkracht uitgevoerd worden. Snelle bewegingen worden juist zwaarder door het water. Voor mensen met lichamelijke klachten kan het water een verademing zijn. Hydrotherapie is erop gericht om uw conditie, spierkracht en mobiliteit te verbeteren. Samen met uw fysiotherapeut gaat u aan de slag in het zwembad en werkt u samen naar uw doelen.

Het grote voordeel van hydrotherapie is dat het water ervoor zorgt dat u minder last heeft van zwaartekracht. Water geeft een opwaartse druk waardoor u makkelijker kunt bewegen in het water dan naast het water. Door de opwaartse druk van het water belast u door het water minder uw spieren en gewrichten.

aaaaa
01.

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie is er voor alle leeftijden. Veel patiënten die wij behandelen met hydrotherapie hebben de volgende klachten
  • Reumatische klachten
  • Orthopedische klachten
  • Hypermobiliteit
  • Algemene chronische pijnklachte
  • Revalidatie

U heeft geen verwijzing nodig van een specialist

02.

Wordt hydrotherapie vergoed?

Fysiotherapie zit niet in de basisverzekering. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. U kunt dit controleren bij uw eigen zorgverzekeraar.

03.

Hydrotherapie bij Fysiotherapie Rijnmond Hoogvliet Rotterdam

Elke dinsdag van 14:00 tot 15:00 geven wij hydrotherapie in het zwembad van Hoogvliet. Meer weten over hydrotherapie? Neem dan contact met ons op.

We helpen u graag!

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten.

Maak een afspraak
fysiotherapeut en patient identificeren elleboog klacht