Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Maaike Gardenier

Maaike Gardenier, algemeen fysiotherapeut en sportfysiotherapeut in opleiding.

Hoi,mijn naam is Maaike Gardenier. Sinds juni 2021 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond. Ik werk vier dagen op locatie de Elementen in Spijkenisse, waar ik tevens ook locatiemanager ben. Sinds september 2022 ben ik gestart met de master sportfysiotherapie. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik af met vrienden en vind ik het leuk om stedentripjes te maken.

Wie ben jij?

Ik ben Maaike, geboren op 5 mei 1998 en werkzaam als algemeen fysiotherapeut en sportfysiotherapeut i.o. bij Fysiotherapie Rijnmond, locatie de Elementen. Ik woon samen met mijn vriend in Rotterdam.

Wat is je achtergrond?

Ik ben sinds juni 2021 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Voordat ik startte met de opleiding fysiotherapie, heb ik eerst mijn VWO diploma behaald. Daarnaast heb ik ook mijn Anwärter diploma behaald, waarmee ik skiles mag geven in Oostenrijk. Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik alle vrije dagen en vakanties die ik had, gebruikt om ski les te geven. In 2019 heb ik mijn derdejaarsstage in Graz, Oostenrijk gevolgd, zodat ik aansluitend nog twee maanden in de skischool kon werken. Na het afronden van mijn bachelor heb ik eerst een jaar fulltime gewerkt, om daarna in september 2022 te starten met de master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Lasagne! Of vakantie!

Wat is je favoriete eten?

Italiaans!

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Vroeger wilde ik altijd neonatologieverpleegkundige worden. Nu hoor ik je denken, hoe kom je daarbij? Mijn moeder heeft altijd op de neonatologie gewerkt als verpleegkundige en dat was dan ook mijn droombaan. Toen ik zelf bij de fysiotherapeut terecht kwam voor mijn voorste kruisband revalidatie, was hij degene die mij op het idee bracht om fysiotherapie te gaan studeren. Zo geschiedde, ik ben wel tot het einde van mijn opleiding in het ziekenhuis werkzaam geweest als medisch student op de neonatologie.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Heel cliche, maar ik ben dit werk gaan doen omdat ik graag mensen wil helpen. Ook ben ik altijd al geïntresseerd geweest in het bewegingsapparaat. Ik vind sporten zelf heel leuk en ik weet ook hoe vervelend het kan zijn als je door een bepaalde blessure de sport die jij wilt doen niet kunt uitvoeren.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Van het afsluiten van een succesvolle behandeling of een tussenevaluatie, waarbij de patient en ik zien dat de behandeling succes heeft. Daarnaast vind ik het natuurlijk ook leuk om een behandeling uit te voeren, gericht op hetgeen waar de patient in belemmerd wordt of juist gericht op wat de patient op dat moment nog kan. Het maakt mij ook gelukkig als ik samen met de patient een manier vind waardoor hij of zij, ondanks de blessure, toch in beweging kan blijven.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik weet dat ik het verschil voor iemand gemaakt heb of kan maken. Ook ga ik met een goed gevoel naar huis als ik met de patiënt of met m'n collega's heb gelachen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik onderneem graag leuke dingen met familie en vrienden, zoals uiteten gaan, reizen en uitstapjes maken. Daarnaast sport ik graag en als we bergen en sneeuw zouden hebben hier in Nederland, dan zou ik iedere dag een rondje gaan skiën.

Waar ben je het meest trots op?

Op mezelf, op wat ik bereikt heb tot nu toe en op dat ik tot nu toe alles heb gedaan wat ik leuk vind om te doen. Skileraar geworden in Oostenrijk, stage gelopen in het buitenland en nu de master sportfysiotherapie.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Een huisje kopen in Oostenrijk, daar iedere dag in de heerlijke natuur tussen de bergen rondlopen, skiën en avonturen beleven. En natuurlijk, wil ik ook nog meer van de wereld zien.

maaike@fysiotherapierijnmond.nl