Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Maaike Spannenberg

Maaike Spannenberg, fysiotherapie-assistent.

Mijn naam is Maaike Spannenberg, sinds 2018 ben ik 4 dagen per week werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond als fysiotherapie-assistent. In mijn vrije tijd rijd ik graag paard, een goed boek lezen of handwerken vind ik ook heerlijk om te doen ter ontspanning.

Wie ben jij?

Mijn naam is Maaike Spannenberg. Ik ben werkzaam sinds 2018 als fysiotherapie-assistent bij Fysiotherapie Rijnmond, op de locaties Hoogvliet en de Elementen.

Wat is je achtergrond?

Na de middelbare school heb ik de opleiding tot Fysiotherapie-assistent mogen voltooien en daarna ben ik aan het werk gegaan.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Een mooie bosrit te paard. Ik rijd al vanaf mijn 6e en er is niets heerlijkers dan in een prachtig bos met je paard van de natuur genieten.

Wat is je favoriete eten?

Ik heb niet echt een favoriet maar ik houd vooral van een goede Hollandse pot.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Toen ik klein was wilde ik dierenarts maar toen ik iemand leerde kennen die fysiotherapeut was en toen ik daar een keer mee, mee mocht lopen wist ik dat ik die kant op wilde.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Zoals ik hierboven vertelde kwam ik met dit beroep in aanraking door iemand die ik leerde kennen die dit beroep deed, daar leerde ik dat je ook dierenfysiotherapie hebt. Toen ik hier achter kwam dacht ik, dit is de ideale combinatie ik kan met mensen en met dieren werken. Het werk vind ik erg leuk om te doen en geeft mij veel voldoening.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Het op verschillende manieren helpen van mensen bij het bereiken van hun doel, of gewoon het helpen van in beweging komen/blijven. Zo help ik bijvoorbeeld 1x in de week in het verpleeghuis en er is niets mooiers om bij die mensen een glimlach op hun gezicht te krijgen omdat je ze helpt met bewegen, hydrotherapie is ook ene mooi voorbeeld mensen die uit het water minder goed kunnen bewegen kunnen in het water vaak veel meer en het is prachtig om te zien dat zij zich daar goed bij voelen.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Wanneer ik iedereen die dag hopelijk een stukje verder heb kunnen helpen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Paardrijden is er 1, verder doe ik ook graag wandelen of fietsen in de natuur. Met een goed boek of een mooi borduurwerkje doe je mij ook een groot plezier.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op hoeveel ik de afgelopen jaren heb geleerd op meerdere vlakken.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Ik hoop dat ik dan nog steeds van het leven mag genieten, van de mensen om mij heen en van mijn huisdieren. Maar tot die tijd probeer ik dat ook zoveel mogelijk nu te doen.

maaikes@fysiotherapierijnmond.nl

Specialisaties: Medisch fitness, hydrotherapie