Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Marijke Keijzer

Marijke Keijzer, praktijkmanager

Mijn naam is Marijke Keijzer en ik ben sinds 1 maart 2018 in dienst van Fysiotherapie Rijnmond. Ik heb hiervoor met veel plezier en gedrevenheid in de sportbranche gewerkt als officemanager, toen ook met en bij Bas de Korte. Met mijn HBO opleiding vrijetijdsmanagement en mijn opgedane werkervaring was de overstap naar Fysiotherapie Rijnmond én RijnmondFit dan ook zo gemaakt. Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en doe dit op de diverse locaties én vanuit huis. De afwisseling en drukte van deze baan vind ik het leukst en houden mij scherp. Zelf ben ik ook sportief. Na 25 jaar softballen ben ik ook nu nog steeds met name buiten te vinden: mountainbiken op trails, fietsen en wandelen. Met collega’s padellen is er bijgekomen en dat doen we met veel plezier en fanatisme.

Wie ben jij?

Ik ben Marijke, moeder van dochter Danique en partner van Alex. Verder ben ik een dochter, zus, tante en vriendin.

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in het ziekenhuis in Rotterdam maar verder getogen in Spijkenisse. Daar ben ik opgegroeid in de wijk Sterrenkwartier in een warm en fijn gezin. Na de basisschool heb ik mijn vwo-diploma gehaald op de Blaise Pascal. Hierna wist ik het eigenlijk niet zo goed maar heb ik achteraf de leukste studie gevolgd; Vrijetijdskunde richting Recreatie & Toerisme aan de Hogeschool Rotterdam. Met een eindstage van een jaar in Curaçao heb ik deze opleiding afgerond en ben ik aan het werk gegaan. Eerst bij Adecco uitzendorganisatie waar ik diverse functie heb gehad. Hierna ben ik bij toeval bij Bas de Korte terecht gekomen doordat ik bij de sportschool ging trainen. Ik heb bijna 12 jaar met heel veel plezier gewerkt bij het De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut! Nu werk ik inmiddels alweer bijna 4 jaar bij de praktijk waar ik het ontzettend naar mijn zin heb.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Dit antwoord is niet zo spannend als ik zou willen misschien. Ik ben hier echt in gerold. Van de ene functie kwam de andere. Wat me aanspreekt in dit werk is het organisatorische en dienstverlenende. Dat is wat ik graag doe. Ik ben perfectionistisch, breng graag orde in chaos en help graag mensen, zowel collega’s als patiënten en leden. Dat is eigenlijk in heel mijn werkverleden terug te zien. Uiteraard zijn de werkvelden verschillend maar de basis is gelijk.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Kort gezegd: plannen, regelen, organiseren, communiceren. Mensen helpen en verbinden, structuren / processen optimaliseren en zorgen dat iedereen met een goed gevoel de praktijk verlaat. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik mensen heb kunnen helpen, mijn werk goed heb kunnen doen en overzicht heb over wat er nog moet gebeuren. En uiteraard, voor mij ook heel belangrijk, als ik contact heb gehad met collega’s, een beetje lol heb kunnen maken onder elkaar en goed heb kunnen samenwerken.

Waar mag iedereen jou wakker voor maken?

Nou ik word liever niet wakker gemaakt hahaha. Ik vind slapen zo fijn en kan het ook goed. Maar om de vraag te beantwoorden; voor verschillende dingen wel, maar vooral om op reis te gaan. Ik reis heel graag en ben nog zo nieuwsgierig naar de wereld.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Erop uit! Met mijn vriend mountainbiken in de bossen of in Oostenrijk, wandelen of spelletjes avonden met vriendinnen, winkelen met mijn dochter. Zo af en toe spelen we nog een gelegenheidstoernooi softbal met oud teamgenoten want ik blijf het een toffe sport vinden.

Waar ben je het meest trots op?

Niet moeilijk en misschien afgezaagd maar op mijn dochter. Ze is hard werkend, gedreven in haar studie en lief en verzorgend voor de mensen om haar heen. Heel eerlijk: wij hebben echt geluk gehad met haar! Ze heeft zo’n enorme drive vanuit haarzelf dat wij een soort van een makkie hebben gehad.

Wat vindt je echt niet leuk?

Ik vind onrecht echt niet leuk! In welke vorm dan ook. En ik vind het ook niet leuk dat veel mensen op dit moment een heel kort lontje hebben. Op straat, in de supermarkt, aan de telefoon. Ik weet dat het moeilijke jaren zijn voor veel mensen, maar iets meer respect en aardigheid voor elkaar zou ik wel fijn vinden.

Wil je nog iets tegen de patiënten zeggen?

Bedankt voor het kiezen voor Fysiotherapie Rijnmond! U heeft gekozen voor een integere en open praktijk waar iedereen zorg en dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Aarzel dan ook nooit om ons wat dan ook te vragen. We zijn er voor u!

marijke@fysiotherapierijnmond.nl