Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Mirjam Huizer

Mirjam Huizer, fysiotherapeut

Mijn naam is Mirjam Huizer en ben na mijn stage in 2009 bij Fysiotherapie Rijnmond gaan werken. Hiervoor heb ik mijn VWO afgerond en CIOS MBO+ gedaan waarna ik fysiotherapie ben gaan studeren en deze studie in 2009 succesvol heb afgerond. Ik ben mij gaan specialiseren op het gebied van COPD, TKP, THP en Covid-19. Daarnaast geef ik ook hydrotherapie, wat ik met veel plezier doe. Dit is een vorm van fysiotherapie waardoor je kunt bewegen waarbij je zo min mogelijk pijn ervaart. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van de zwaartekracht en hierdoor makkelijker kan bewegen en je je gewrichten minder belast. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin, sport ik graag en geef ik korfbaltraining aan mijn dochter. Ik kan mezelf beschrijven als empathisch, zorgzaam, meelevend, enthousiast en heb een luisterend oor voor iedereen.

Wie ben jij?

Hoi! Ik ben Mirjam Huizer, geboren in 1985 en werkzaam bij de Fysiotherapie Rijnmond locatie Hoogvliet.

Wat is je achtergrond?

Na de bassischool ben ik de opleiding VWO gestart, dit haalde ik helaas net in 1 keer. Dus besloot om CIOS (sportschool, wat ik altijd al wilde doen), verkort te gaan volgen en tegelijk mijn VWO diploma in de avonduren te halen. Beide opleidingen heb ik succesvol afgerond in 2005. Ik wilde nog niet gaan werken en besloot de opleiding Fysiotherapie te gaan doen, omdat ik het fantastisch vindt om mensen te helpen en heb deze opleiding in 2009 succesvol afgerond. Verder heb ik een super lieve man en 2 mooie dochters waar ik erg trots op ben.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Leuke dingen doen met mijn gezin! Dat vind ik het allerbelangrijkste. Maar je kan me ook altijd wakker maken voor aardbeien met slagroom.

Wat is je favoriete eten?

Aardbeien met slagroom, Sushi, pasta, friet, tompouche, broodje carpaccio en nog veel meerJ

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Vroeger zei ik altijd dat ik juf of in het ziekenhuis wilde werken, in ieder geval een beroep waar je met mensen omgaat en die kan helpen.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Op mijn 16e scheurde ik mijn voorste kruisband af tijdens een korfbalwedstrijd en hierdoor moest ik gaan revalideren bij een fysiotherapeut. Ik vond het toen zo’n fantastisch beroep dat ik dacht dit wil ik later ook, mensen helpen zodat ze weer hun ding kunnen doen zonder dat ze beperkt worden.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Het maakt mij het gelukkigst als ik iemand heb kunnen helpen met zijn/haar hulpvraag, zodat de patiënt tevreden de deur uitgaat. Maar ook het behalen van kleine stapjes tot het hoofddoel vind ik erg belangrijk, dat de patiënt successen heeft en verbetering ervaart.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Ik ga tevreden naar huis als ik patiënten heb kunnen helpen met hun hulpvraag en ze een goed advies heb kunnen geven waar ze iets mee kunnen en ik ze een stukje verdre op weg heb geholpen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Leuke dingen doen met mijn gezin, zoals zwemmen, naar de film, of gewoon een spelletjes dag thuis. Maar ook tijd doorbrengen met vrienden vind ik erg belangrijk en gezellig.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik ben gekomen waar ik nu ben!

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Zo dat is een hele goede vraag, maar ik denk genieten van de vrije tijd, mijn gezin en wie weet kleinkinderen. En hopelijk nog mooie reizen maken :)

mirjam@fysiotherapierijnmond.nl