Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Niels Molendijk

Niels Molendijk, fysiotherapeut

Mijn naam is Niels Molendijk. Sinds februari 2018 ben ik als algemeen fysiotherapeut werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond en sinds oktober 2021 ben ik samen met Nick Rond eigenaar van de vestigingen in IJsselmonde en Barendrecht. Sport en bewegen zijn voor mij belangrijke pijlers in mijn leven, alles wat ermee te maken heeft vind ik leuk. Zo sport ik zelf, coach ik een korfbalteam en begeleid ik veel sporters.

Ik werk elke dag met veel plezier samen met de patiënten aan het bevorderen van hun gezondheid. Dat samenwerken vind ik erg belangrijk want patiënten kennen hun eigen lichaam vaak erg goed. Daarnaast vind ik het belangrijk dat patiënten en medewerkers zichzelf kunnen zijn, dus geen toneelspelletjes, maar gewoon oprechte interesse in elkaar. Ik zie binnen de praktijk een gevarieerd scala aan patiënten, maar de focus ligt op revalidatietrajecten en het behandelen van sporters. Echografie, Dry-Needling en het behandelen van voorste kruisbandletsels zijn dingen waar ik mij in gespecialiseerd heb.

Wie ben jij?

Ik ben Niels Molendijk, geboren in 1993 en werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond locaties IJsselmonde, Barendrecht en Rozenburg.

Wat is je achtergrond?

In 2012 heb ik het VWO afgerond. Vervolgens ben ik "Beleid en management in de gezondheidszorg" gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Ik kwam erachter dat ik meer zelf met de patiënten bezig wilde zijn en heb toen de bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Leuke activiteiten met vrienden, zodra het iets actiefs is met een gezellige groep ben ik ervoor in!

Wat is je favoriete eten?

Ik houd van veel verschillende dingen, bijvoorbeeld tapas, sushi of bavette.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Sportarts, echter na mijn VWO keek ik erg op tegen het nog heel lang studeren.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Toen ik Beleid en Management in de gezondheidszorg studeerde kwam ik erachter dat ik meer behoefte had om mensen direct te kunnen helpen. Daarnaast merkte ik dat ik het coachen van mensen erg leuk vond. Deze twee dingen kan ik binnen de fysiotherapie heel mooi combineren.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Mensen bij een langdurige revalidatie begeleiden en coachen. Samen zorgen we er dan voor dat iemand vaak weer terug kan keren op zijn oude niveau van sport of activiteiten.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Als ik het gevoel heb dat ik mensen weer een stapje verder heb kunnen brengen in hun herstel. Dat is heel vaak fysiek, maar kan soms ook mentaal zijn.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ga het liefste op reis. Ik hoop nog heel veel van de wereld te mogen zien.

Waar ben je het meest trots op?

De verschillende specialisaties die ik heb kunnen doen, waardoor ik het gevoel heb dat ik soms het verschil kan maken voor patiënten

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Voorlopig moet ik daar nog niet aan denken, want ik vind het vak nog veel te leuk!

niels@fysiotherapierijnmond.nl