Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Olga Veldhuijsen

Olga Veldhuijsen, Fysiotherapeute

Wie ben jij?

Ik ben Olga Veldhuijsen, afgestudeerd fysiotherapeut sinds 2003. Ik heb in het verleden bij het ParkinsonNet gezeten. Sinds een aantal jaar heb ik mij meer verdiept in fysiotherapie bij oncologische cliënten. Dit houdt in dat ik mensen kan begeleiden die behandeld worden voor kanker en hierbij klachten ervaren van het bewegingsapparaat. Ik ben getrouwd en heb een zoon.

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren en getogen in Zoetermeer en tijdens mijn studie in Rotterdam komen wonen. Ik heb een aantal jaar in Vlaardingen gewerkt. In 2005 ben ik in Spijkenisse komen wonen. Daarna ben ik tijdelijk in Qatar geweest en nu weer terug in Spijkenisse sinds paar jaar.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Geen idee, maar een gratis onverwachtse zorgeloze vakantie lijkt mee heerlijk om voor wakker gemaakt te worden. Maakt niet uit waarheen. Ik vermaak me overal, je moet er zelf wat van maken, toch?

Wat is je favoriete eten?

Ik heb niet 1 favoriet wat ik lekker vind. Vooral verschillende dingen proberen uit verschillende keukens en culturen, daar houd ik van. Ik houd niet van lever, daar hoef je me dus ook niet voor wakker te maken.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Ik wilde ik iets met biologie doen of het menselijk lichaam, ik was ook wel goed in dat vak en het interesseerde me. Daarnaast heb ik als jong meisje ook een aantal keer gevlogen en toen vond ik dat gevoel (gevoel van vrijheid) zo leuk dat ik vroeger ook wel piloot of stewardess wilde worden, lekker veel reizen. Later heb ik het HLO, Hoger Laboratorium Onderwijs, ook overwogen maar dit uiteindelijk toch niet gekozen omdat ik dacht dat met mensen werken toch wel leuker was. Ik heb nog mijn propedeuse gehaald voor SPH, Sociaal Pedagogische Hulpverlening maar ook daar miste ik wat. Dit was het begin van een zoektocht die uiteindelijk heeft geleid tot fysiotherapie waar ik erg blij mee ben.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Omdat ik het leuk vind om me bezig te houden met het menselijk lichaam en daarnaast ook met mensen.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Als mensen weggaan met het gevoel dat ik wat voor hen heb kunnen betekenen. Met oncologie bereik je niet altijd dat iemand beter wordt, soms is behoud van kwaliteit van leven belangrijker in een weg die gelijk blijft of bergafwaarts kan gaan.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Bovenstaande

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd doe ik het liefst iets wat niet hoeft, dit kan iets ontspannens zijn maar ook lekker actief. Gewoon waar ik op dat moment zin in heb.

Waar ben je het meest trots op?

Van alles.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Ik hoop dat ik tegen die tijd de mogelijkheid heb om reizen te maken en te genieten van leuke uitjes, en wie weet kleinkinderen?? Dromen mag.

olga@fysiotherapierijnmond.nl