Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak
aaaaa

Orofaciaal fysiotherapeut

In het kort

Wat is een Orofaciaal fysiotherapeut?

Een orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel kaakfysiotherapeut genoemd. De orofaciaal fysio kan u helpen met klachten aan uw spieren of gewrichten rond het hoofd of halsgebied en met het kauwstelsel. Een orofaciaal fysiotherapeut heeft kennis over: tinnitus, duizeligheidsklachten en het evenwichtsorgaan, specifieke zenuwaandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek.

aaaaa
01.

Wat zijn klachten waarbij een orofaciaal fysiotherapeut kan helpen?

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen
  • Pijn in het gezicht
  • Pijn in de kaak
  • Oorsuizen (tinnitus)
  • Aangezichtsverlamming (bell’s parese)
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en vormen van migraine
02.

Wat doet een orofaciaal fysiotherapeut?

Een orofaciaal fysiotherapeut kan u helpen met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van de spieren en gewrichten in het hoofd of halsgebied en het kauwstelsel.

De therapeut geeft bijvoorbeeld informatie over klachten aan de kaak, het gebit en kan je helpen met het afleren van gewoontes die bijvoorbeeld het kauwstelsel overbelasten, zoals het klemmen van de kiezen, tongpersen en tandenknarsen. De orofaciaal fysiotherapeut past manuele technieken toe zoals mobiliseren en masseren in het hoofd- en halsgebied en de nek/schouders.

Verder kan een orofaciaal fysiotherapeut inzichten geven over de relatie tussen verschillende klachten en stress, slapen en ademhaling. Orofaciale fysiotherapie kan bijvoorbeeld ook helpen de positie van uw hoofd op het lichaam te verbeteren door naar uw lichaamshouding te kijken. Ook hier kan de therapeut weer gebruik maken van manuele technieken zoals, mobilisatie of massage.

03.

Is orofaciale fysiotherapie geschikt voor mij?

Voor orofaciale fysiotherapie is geen doorverwijzing nodig. U kunt dus direct een afspraak maken.

We helpen u graag!

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten.

Maak een afspraak
fysiotherapeut en patient identificeren elleboog klacht