Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Pieter Reitsma

Pieter Reitsma, fysiotherapeut

Mijn naam is Pieter Reitsma en sinds juli 2020 weer werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond. Ik ben algemeen fysiotherapeut, met een voorliefde voor geriatrie, neurologie, orthopedie, valpreventie, hart- en longrevalidatie en aan huis behandeling. Daarnaast ben ik ook lid van het Chronisch ZorgNet. Natuurlijk kunt u ook met andere klachten, zoals rug- en nekklachten bij mij terecht. Ik ben een enthousiaste therapeut met een hart voor de zorg en de patiënt en help u graag bij het herstel van uw lichamelijke klachten. Mijn hobby’s zijn: hardlopen, koken, skiën, kickboksen en voetbal.

Wie ben jij?

Hoi! Ik ben Pieter Reitsma, 40 jaar oud en werkzaam als therapeut op de locaties in Rhoon en Poortugaal.

Wat is je achtergrond?

Sinds juli 2020 ben ik weer werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond. Dit na een omzwerving van 13 jaar in Haarlem. Mijn eerste baan na mijn afstuderen was, bij mijn nu weer, huidige werkgever. Ik ben algemeen fysiotherapeut, met een voorliefde voor geriatrie, neurologie, orthopedie, valpreventie, hart- en longrevalidatie, revalidatie van PAV/etalagebenen en aan huis behandeling. Daarnaast ben ik ook lid van het Chronisch ZorgNet. Natuurlijk kunt u ook met andere klachten, zoals rug- en nekklachten bij mij terecht Ik ben een enthousiaste therapeut met een hart voor de zorg en de patiënt en help u graag bij het herstel van uw lichamelijke klachten.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Voor een dagje skien mag iedereen mij wakker maken.

Wat is je favoriete eten?

Ik heb niet echt een favoriet, ik vind erg veel wel erg lekker. Van een mooie steak, tot lekkers uit de zee, van Aziatisch tot Hollandse pot. Ik heb een brede smaak.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Met een vader die het vroeger tot keeper bij Feyenoord heeft geschopt, lijkt me het antwoord op deze vraag niet zo lastig.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Als kind heb ik een keer de binnenband van mijn knie ingescheurd. Zodoende ben ik bij de fysiotherapeut terecht gekomen. Het traject wat ik toen gevolgd heb is mij altijd bijgebleven. Zodoende ben ik tot de conclusie gekomen dat ik dat later ook wel wilde doen. Iets betekenen voor een ander bij het herstel van zijn fysieke problemen. Iemand vooruithelpen! Dat maakt dit vak wel heel leuk.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Het werken aan het herstel en de vooruitgang. Mensen terugbrengen op hun oude niveau en als het lukt ze verder brengen dan ze voor hun klacht waren.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Als ik het gevoel heb dat ik bij elke patiënt het maximale eruit heb gehaald.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd mag ik graag wandelen met de hond, erop uit met de kinderen en mijn vrouw. Skiën, daar mag je me , zoals al eerder gezegd, iedere dag voor wakker maken en ik vind het leuk om te koken. Verder probeer ik een tot twee keer in de week weer te kickboksen. Ook sta ik op het veld bij mijn zoon als trainer op de voetbal.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn vrouw en kinderen.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Als ik met pensioen ga, dan hoop ik van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten, nog wat meer van de wereld te kunnen zien en terugkijken op een mooie loopbaan als fysiotherapeut.

pieter@fysiotherapierijnmond.nl