Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Sharon van Helden

Sharon van Helden, Psychosomatisch fysiotherapeut Msc.

Mijn naam is Sharon van Helden, 27 jaar oud en sinds 2016 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In 2019 ben ik gestart met de studie tot psychosomatisch fysiotherapeut Msc. en deze heb ik in de zomer van 2022 afgerond. Het mooie aan de psychosomatiek vind ik de samenwerking met de cliënt om samen naar passende oplossingen te zoeken.

Wie ben jij?

Ik ben Sharon van Helden, 27 jaar oud en vanaf januari 2023 werkzaam bij Fysiotherapie Rijnmond.

Wat is je achtergrond?

In 2012 heb ik de HAVO afgerond. Hierna ben ik direct gestart met de bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Middels verschillende waarnemingen ben ik uiteindelijk in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam gekomen. Hier is mijn affiniteit voor de psychosomatiek gegroeid. In 2019 heb ik de overstap gemaakt naar de eerstelijn en ben ik gestart met de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut Msc. Deze heb ik in de zomer van 2022 afgerond. Mijn aandachtsgebieden zijn depressie, angst-/paniekklachten, hyperventilatie en chronische pijn.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Voor lekker eten, en dat kan van alles zijn! Daarnaast houd ik ook van lezen dus een goed boek is altijd goed.

Wat is je favoriete eten?

Zoals ik hierboven al zei houd ik erg van lekker eten. Van een lekker stukje biefstuk, tot sushi tot zelfgemaakte groentesoep.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Vroeger toen ik ongeveer 4/5 jaar was riep ik altijd dat ik kapster wilde worden. Op de middelbare school wist ik dat ik iets met mensen en in de zorg wilde doen. Uiteindelijk na een dag proefstuderen bij de opleiding fysiotherapie was ik verkocht en wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Sporten heb ik altijd leuk gevonden en het leuke aan fysiotherapie leek mij dan ook dat je met het bewegend functioneren van mensen aan de slag kon. Langzamerhand merkte ik eigenlijk dat de samenwerking tussen het brein en het lichaam mij nog meer aansprak. Bewegen is niet alleen fysiek, maar ook de mentale component speelt hierbij een belangrijke rol. Ik vind dat super interessant en ook iets wat ik naar mijn cliënten wil uitdragen.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Ik wordt er gelukkig van als je een cliënt zijn of haar grenzen ziet verleggen en zich daar bewust van wordt. Daar haal ik voldoening uit. Ook vind ik het fijn om goed samen te kunnen werken met mijn directe collega's en met andere hulpverleners.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Ik ga met een goed gevoel naar huis als ik het idee heb dat ik iemand een stap op weg heb kunnen helpen. Ook vind ik het leuk om van cliënten terug te horen dat zij dingen in de praktijk hebben toegepast en merken dat zij hierdoor vooruitgaan. Dan ben ik tevreden.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd volleybal ik wat ik erg leuk vind. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen, een goede serie te kijken of dagjes weg te gaan naar een stad ergens in Nederland die ik nog niet goed ken om te winkelen en daarna een drankje op een terras te drinken.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op de stappen die ik heb gezet als fysiotherapeut en ik hoop mij hier in de toekomst nog verder in te ontwikkelen.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Hoewel het nog een ver van mijn bed show is lijkt het mij erg leuk om ons huis hier te verkopen en ergens in een zonnig land te gaan genieten, misschien zelfs met een eigen camping o.i.d.

sharon@fysiotherapierijnmond.nl