Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak
aaaaa

Kinderfysiotherapie

In het kort

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rond om het bewegen van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar oud. Meestal gaat de ontwikkeling van de motoriek goed, maar bij sommige kinderen duurt dit wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Heeft uw kind bewegingsproblemen? Dan kan kinderfysiotherapie helpen met het stimuleren van deze ontwikkeling. Een kinderfysiotherapeut heeft naast de bacheloropleiding fysiotherapie ook een masteropleiding kinderfysiotherapie afgerond.

aaaaa
01.

Wanneer kan een kinderfysiotherapeut helpen?

Een kinderfysiotherapeut kan uw kind met veel verschillende soorten problemen helpen. U kunt denken aan de volgende problemen:

02.

Wat doet kinderfysiotherapeut?

Een kinderfysiotherapeut heeft specifieke kennis over de motorische ontwikkeling van kinderen in verschillende levensfases. De kinderfysiotherapeut kijkt naar wat het motorische niveau is van uw kind en bekijkt ook of uw kind de beweging op de juiste manier uitvoert. Kinderfysiotherapie richt zich in het algemeen op het stimuleren van de motorische ontwikkeling van het kind op een spelende manier. Ook worden er nieuwe vaardigheden aangeleerd en worden er adviezen gegeven aan de ouder om deze ontwikkeling ook in de thuissituatie te blijven stimuleren.

03.

Is kinderfysiotherapie geschikt voor mijn kind?

Voor kinderfysiotherapie is geen doorverwijzing nodig. U kunt dus direct telefonisch een afspraak maken. Door middel van een intake en onderzoek wordt er in kaart gebracht of kinderfysiotherapie zinvol is en wordt er daarna samen het behandelplan samengesteld. Indien nodig kan de behandeling ook aan huis plaatsvinden.

We helpen u graag!

Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten.

Maak een afspraak
fysiotherapeut en patient identificeren elleboog klacht