Fysiotherapie Rijnmond QualiviewFysiotherapie Rijnmond Qualiview
Maak een afspraak

Timo van Langeveld

Timo van Langeveld, fysiotherapeut

Wie ben jij?

Hoi! Mijn naam is Timo van Langeveld, geboren in 1998 en ik ben momenteel werkzaam als fysiotherapeut op de locaties Rhoon en Poortugaal.

Wat is je achtergrond?

In 2017 heb ik mijn VWO diploma weten te behalen. Vervolgens heb ik twee tussenjaren genomen omdat ik niet door de loting van geneeskunde heen kwam. Hierdoor besefte ik mij wel dat ik het menselijk lichaam en het bewegend functioneren daarvan enorm interessant vind. In 2019 ben ik dan ook de opleiding fysiotherapie gestart aan de Hogeschool Rotterdam. Deze heb ik in 2023 afgerond. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben, wil ik graag de master manuele therapie volgen aan de SOMT in Amersfoort. Het lijkt mij daarbij erg interessant om meer kennis op te doen, zodat ik cliënten nog specifieker kan helpen met hun gezondheidsprobleem.

Waar mag iedereen je voor wakker maken?

Een heerlijke, zonnige vakantie naar de Spaanse costa’s of een avontuurlijke reis door Europa of rond de wereld. Veel landen heb ik al gezien tijdens mijn interrail treinreis door Europa, maar er staan nog een hoop landen op mijn bucketlist om te bezoeken!

Wat is je favoriete eten?

Een gerecht met een heerlijk stukje vlees erbij kan ik echt van genieten. Daarnaast vind ik pasta en pizza ook lekker.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Heel vroeger wilde ik altijd vuilnisman worden omdat ik dat toentertijd ‘stoer’ werk vond. Tijdens mijn middelbare schooltijd zag ik mijzelf een huisarts worden en gedurende mijn tussenjaren kwam ik tot de conclusie dat fysiotherapie het beste bij mij past.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

In het verleden heb ik zelf tweemaal mijn voorste kruisband afgescheurd met voetballen. Dit zijn revalidaties van 9-12 maanden. In die periode ben ik gaan beseffen hoeveel fysiotherapie en de behandeling daarin kan betekenen voor iemand. Hierdoor wilde ik fysiotherapeut worden en cliënten hetzelfde gevoel en zorg geven.

Van welke werkzaamheden word jij gelukkig?

Het dynamische aspect van fysiotherapie aan huis bij cliënten, in de oefenzaal begeleiden en cliënten in de kamer behandelen vind ik erg leuk.

Wanneer ga jij met een tevreden gevoel naar huis?

Op het moment dat ik het gevoel heb dat ik die dag alle cliënten een stap dichterbij hun doel heb gebracht.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, sla ik soms een balletje op de golfbaan en ga ik met vrienden op het terras zitten voor een heerlijke maaltijd en/of drankjes.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op het feit dat, ondanks dat het bij mij iets langer heeft geduurd dan ‘normaal’, ik het beroep heb gevonden wat het beste bij mij als persoon past. Ook ben ik trots op mijn persoonlijke ontwikkeling over de afgelopen jaren.

Wat zou je gaan doen als je met pensioen bent?

Als ik met pensioen ben wil ik gaan emigreren naar een land dat mij het meeste trekt. Op dit moment is dat Spanje. Hier wil ik de rest van mijn oude dagen doorbrengen en volop genieten van de dingen die dit land te bieden heeft.

timo@fysiotherapierijnmond.nl